onsdag 25 maj 2011

Varning!

Är du av den känsligare sorten? Den som inte tycker om svordomar? Då bör du hoppa över nästa stycke. Tycker jag. Det kommer bli många fula ord. Väldigt många. Lovar jag. Så. Skrolla ner du. Typ. Nu.

Förbannade jävla helvetes skit kissochbajslastbil!! Hur jävla dum får man vara?? Ja, alltså inte lastbilen. Chauffören! Idiot. Piss, pest och senapssmör! Satans korkade pajas! Korkskalle. Må hundra loppor hemsöka ditt anus. Må dom ha många släktingar som hälsar på. Kanske en och annan farbror och några kusiner som flyttar in. Må dom göra det. Sedan hoppas jag att all sköns fiskmåsar bajsar i ditt hår. Ofta. Och mycket! Varför jag är så arg? Jo. Det ska jag tala om. Jag var på väg hem. Efter en shoppingtur med yngsta dottern i en stad inte helt nära oss. Bara det. Bara det kan få vem som helst att bli lättretlig. Absolut. Men den här gången hade vi det bara trevligt. Väldigt trevligt. Så naturligtvis måste den största idiot som gått i ett par skor ge sig ut på vägen. Framför mig! För inte skulle jag väl få komma hem glad. Inte en chans. Tydligen. Vad idioten gjorde som retade mig så? Han spred kiss och bajs över hela vägen!!!! Hela vägen. Full av en kiss och bajssörja. Som jag var tvungen att köra rakt igenom. Hur bilen luktar nu? Förjävligt illa. Typ kräkilla. Andra tonårsdottern spolade av bilen undertill. Hon spydde nästan. När jag klev ur bilen var det min tur. Att få besök av magen. I halsgropen. Bilen och gården luktar skitilla nu. Jävulskt illa! Så illa att jag måste ta ledigt en timme i morgonbitti. Så jag får åka och tvätta bilen. Jag måste. Det går inte att gå i närheten av den. Inte utan att spy. Hade jag vetat då det jag vet nu hade jag stannat och skällt ut idioten. Krävt honom på ersättning. Och biltvätt. Omgående. Men jag vet vart bonden som rår om kissochbajsgeggan håller till. Det vet jag.

Nu kan känsliga läsare börja läsa igen.

Vi, jag och yngsta dottern, gjorde en snabbtitt hos mor och en snabbtitt hos morbror. Det var roligt. Att träffa dom. Det var det. Men. Att se deras odlingar. Att se hur de lyckats var inte nödvändigtvis lika roligt. Alls. Att inse att om min tomatplanta fortsatt växa hade den kanske sett likadan ut. Kanske.


Som om inte det räckte. Nej då. Vi vrider om kniven lite till. Lite. Med den andra plantan jag fick. Som var en chili eller paprikaplanta. Min lever. Det gör den. Den blommar. Det gör den. Men blommorna vissnar och ramlar bort. Det gör dom inte på morbrors planta. Nej då.


Där växer det frukter. Minsann. Så gissa hur nöjd jag blev när jag såg detta. Bara gissa.


Skitnöjd kan jag säga. Skitnöjd!

Mor hade plockat blommor. Sommarblommor. Luktahurgottsomhelstblommor.


Och små blå blommor. Sådana man inte glömmer.


Tur det. Att hon hade plockat lite blommor. Så jag fick bli på lite bättre humör. Innan jag blev på så dåligt humör att det inte var sant. Fast det var det ju. Sant alltså. Att jag blev på dåligt humör.                           

2 kommentarer:

 1. *asg* & *lol* Det ser ut som du behöver vattna dina blommor lite mer jämnt tycker jag.
  Hur mycket vatten de behöver beror på allt möjligt, som inomhusmiljö, jordmån osv... Kanske du behöver slänga i dem en lite slatt två gånger per dag? Morgon och kväll?
  Jorden behöver oftast hållas fuktig, men inte torr eller dyblöt. Sen är det värt att kolla upp vilka växter som vill ha mer torr jord (vattnas kanske 1 gång per dag eller varannan) och vilka som vill ha BLÖT jord (vattnas ordentligt 1-2 ggr per dag).

  Höll på att skratta ihjäl mig av din bildkomposistion!!!!

  SvaraRadera
 2. Opollinerade chiliblommor vissnar och ramlar av så fram med lilla penseln eller ställ ut plantan alt skaffa ett litet tamt bi.

  SvaraRadera