onsdag 14 april 2010

Flygande pyllor, bubblor och vår!

För många år sedan, nästan i ett annat liv, jobbade jag på dagis. Vi hade en pojke som vägrade äta frukostmackor, hårdbröd med vallmofrö på. Till slut frågade vi varför han inte åt dessa mackor, var det bara så att han inte tyckte om dom? Men gissa om vi baxnade när vi fick höra svaret! "Man kan inte äta dom mackorna för det är flygande pyllor på dom!" Vi tittade på varandra och gjorde allt för att inte börja skratta, pojken såg riktigt allvarlig ut. Efter många frågor fram och tillbaka kom vi fram till att flygande pyllor ser ut som en blandning mellan en fluga och en humla. Det är nu det roliga kommer, massor med år senare! Kollegan skulle lämna en kommentar till gårdagens inlägg om Humlan och när det var dags att skriva i "säkerhetsorden" stod det pyllha, visserligen inte samma stavning som vi använt men nog är det lustigt. Jag skriver om Humlan och säkerhetsordet är en blandning mellan en fluga och en humla.....

Titta vad jag hittade under vår promenad i dag, en Bubbla som kom flytandes! Undrar vart Bubbelhållaren är? Jag lovar att fota honom om jag ser han.

Det kan banne mig inte bli mer vår än så här! Jo, när tussilagon och vitsipporna tittar fram.

Nu ska jag förbereda makens lilla överraskning....

5 kommentarer:

  1. Undrar vad han gjort som är värd en överraskning just idag.Eller tänker du göra nåt rackartyg så det är förebyggande?

    SvaraRadera
  2. Oj, vilken bubbla! Den var fin...

    SvaraRadera
  3. Fast nåja... sååå ser väl ändå inte jag ut!!?

    SvaraRadera
  4. Och isåfall... Hur ser då bubbelhållaren ut? Skulle jag vilja veta? Nog för att rundheten är ordentligt på tilltagande på hrm... mig, men gubben!!? Nyfiken? Ja.

    SvaraRadera
  5. Kollegan: Tyckte bara att han förtjänade lite guldkant i vardagen men det sket sig!! Får ta nya tag en annan dag.
    Bubblan: Jag håller ögonen öppna, så fort jag ser Bubbelhållaren lovar jag knäppa minst ett kort! Rundhet och rundhet, jag tycker mest det ser ut som välmående. Har faktiskt aldrig sett en mager Bubbla och vill verkligen inte se en heller! Förresten, hur i hela fridens dagar skulle en mager Bubbla kunna flyta?

    SvaraRadera