lördag 3 april 2010

Glad påsk!


Direktör´ns två äldsta döttrar hade styrt upp lite påskfirande i dag. Vi började med en tipspromenad i lätt utförsbacke för att samlas och äta lunch vid en nyframtinad älv, hur mysigt som helst! Allt som allt var vi 17 personer och 2 hundar. De hundar vi hade med oss hade vi full koll på men det fanns andra som irrade runt i skogen och de hade ingen koll på sin lösa hund. Vi hade en löptik i sällskapet och den lösspringande hunden var en hanhund, inte så lyckat. Maken pratade med hundägaren och förklarade att man måste ha hunden kopplad om man inte har koll på den. Svaret han fick var minst sagt annorlunda, "det brukar inte vara någon här så ofta", maken frustade lite lätt irriterat och svarade "det brukar inte regna så ofta heller". Konstigt folk det finns som ränner runt i skogarna.

Efter lunchen började de flesta inse att tipspromenaden vi gick i lätt utförsbacke snart skulle bytas ut mot en promenad i kraftigt motlut för att komma tillbaka till utgångspunkten. Inte blev det lättare när vi så lägligt blev stoppade efter första uppförsbacken och blev beordrade att välja

åkdon för att åka utför backen vi precis klättrat upp för. Efter lite pust och stånk var vi uppe igen, bara för att fortsätta klättringen uppför. Lagomt uppvärmda och måttligt flåsande kom vi så till sist, efter drygt 4 timmar ute i naturen, fram till utgångspunkten (måste börja med någon sorts konditionsträning).

Efter god mat och trevligt umgänge styrde vi våra näsor mot hemmets lugna vrå och nu tänker jag inte vara vaken en minut till. God natt!!

2 kommentarer: