tisdag 13 april 2010

En Humla på besökVi har haft främmande av en Humla på jobbet i dag. Det finns med all säkerhet folk som skulle säga att Humlan inte kan nåt, men jösses så fel de har då! Det är bara vi runt omkring som inte har knäckt alla koder än. Yngsta dottern kom in till oss efter skolan och så fort hon öppnade munnen vred Humlan på huvudet och tittade rakt på henne. Det var nog en betydligt roligare röst att lyssna på än den vi tanter har. Likt de riktiga humlorna, som inte ska kunna flyga, lurar även Humlan de flesta. Det finns MYCKET mer än vad vi ser, det handlar bara om att titta!

Inte för att det på något sätt är jämförbart egentligen men..... Tonårsdöttrarna är tvillingar och vi har i alla år fått höra hur lika de är varandra. Naturligtvis tycker inte vi som familj att de är lika och det gör inte deras kompisar heller, vi har på något sätt knäckt koden. När man tittar på tvillingar måste man titta på det som är olika - inte lika. När man träffar ett barn, en ungdom eller en vuxen som inte faller inom ramen för det "normala" tittar man oftast på det de inte kan och missar allt de faktiskt kan.

Här hemma har det inte hänt något, verkligen ingenting. Jo, jag har kört en maskin tvätt men det räknas inte. Jag hoppas verkligen att morgondagen blir lite roligare. Jag planerar en liten överraskning till maken när han kommer hem i morgon....

4 kommentarer:

 1. Ja,det är nåt speciellt med humlor.

  SvaraRadera
 2. :-)Visst är humlor ganska duktiga när det bär till!!

  SvaraRadera
 3. Humlor är bäst, speciellt en!!

  SvaraRadera
 4. Hej !
  Har precis hittat till dig. Sökte på humla via goggel och upp dök din ritade bild. Jag skulle så gärna vilja ha den, bilden alltså. Kallas humlan av mina kompisar, flyger vidare trots allt.
  Din humla ser så glad ut..... =))
  Jag vet inte hur man gör men om du vill "dela" med dig så kanske DU vet...

  SvaraRadera