torsdag 23 december 2010

Puh...

....vi klarade det! Julshoppingen är nu officiellt över. Över och förbi. Det enda vi missade på listan, trots att vi läste igenom den innan vi lämnade affären, var rengöringsmedel till duschdörrarna. Bra jobbat av oss. Bilstackaren gick på knäna hem. Det finns visst någon maxvikt på hur mycket det i bilen får väga. Jag tror vi överskred den. Flera gånger om. Men nu är maten i kylen och klapparna inslagna.

Eftersom graderna bara sjunker och sjunker fick granen flytta in redan i kväll. För att tina upp liksom. Ganska snart kom den för julen så välkända doften - granlukt. Underbart! Men nästan lika fort blev doften mer en lukt. En stark lukt av gran och gräs!? Snart var lukten nästan outhärdlig. Har väl aldrig varit med om att en gran har luktat på detta sätt. Blir mer och mer övertygad om att det är en wunderbaum-gran vi fått in. I naturlig storlek. Det är någon sorts luktförstärkare inbyggd i vår gran. Att fira jul med gasmask på vill jag inte. Alls! Fortsätter graneländet att lukta så här tror jag nästan den åker ut. Fort.


Det är myggfritt ute nu. Väldigt myggfritt. Och jäkligt kallt! Det hjälps inte att vi eldar i både kakelugn och vedspis. Bara man tittar på termometern fryser näshåret. Och kallare ska det bli. Tjoho. Not. Jag som sett fram mot en skotertur på julaftonsförmiddagen. Det kan man glömma. Fetglömma! Det blir till att häcka inomhus och göra en massa tråkig nytta istället. Attans.

2 kommentarer:

  1. Har granen slutat lukta?? Vi har samma problem!!! Hoppas vi inte måste klä AV julgranen idag! :)

    SvaraRadera
  2. Den har faktiskt slutat lukta. Nu rasar barret. Det tokrasar, om man ska vara noga! Den åker nog ut på grund av barrbrist i grenen. Inte i dag men kanske i morgon.

    SvaraRadera