lördag 4 februari 2012

Än finns det lite kyla kvar

I ett tidigare inlägg visade jag det fina vedlager maken byggt upp inne. Efter ett dygn med många minusgrader ser lagret ut så här:


Ganska tomt va?! Som tur är har vi en hel vedbod ute som än så länge är ganska full. Ena tonårsdottern gick, på eget bevåg, ut mitt på dagen för att hämta in ved. Efter några vändor kom hon in. Det första hon sa var "det är inte mänskligt att vara ute nu".


Men alltså. Så kallt var det ju ändå inte. Då. Då var det bara -28,2.

Det är inte bara vi som gör av med ved. Det eldas. Överallt. Rökpelarna står som spön i backen kan man säga. 


Efter svampangreppet vi hade i huset för några år sedan lever vi med ett stort antal fel och brister som ingen verkar vilja ta på sig att åtgärda. Eller det är en sanning med modifikation. Någon har tagit på sig felen och sagt att de ska åtgärdas. Men när? Det undrar vi. Och den frågan har vi ställt ett antal gånger genom åren. Ett fel som blir extra tydligt vid idiotkallt väder är att vattnet inne på toaletten fryser. Visserligen bara det till handfatet men ändå. Det är väldigt irriterande. Maken har dock kommit på lösningen.


En slang och en rejäl kompressor senare så är isproppen löst. Eller rättare sagt tinad. 

4 kommentarer:

 1. Jag sa "Det kan inte vara hälsosamt att vara ute när det är så här kallt"

  SvaraRadera
 2. Hittar man bara lösningar så kan man stå ut med de fel som uppstår.

  SvaraRadera
 3. Steve: Efter snart tre år med dessa fel och brister börjar tålamodet tryta. Vi har löst problemen med fler mattor på golvet inne på toaletten för att inte någon ska skära sönder fötterna på alla uppstickande kakelplattor. Fler mattor i hallen för att undvika samma problem som på toaletten. Vi har isolerat för att slippa drag. Vi tinar vatten med kompressor. Vi..... Du förstår ju hur tröttsamt det är att hela tiden hitta nya lösningar på problem som för länge sedan borde vara åtgärdade.

  SvaraRadera
 4. Hua ja! Vi har också haft kallt. Man håller sig för skratt när det är mer än -30 ute faktiskt.

  SvaraRadera