tisdag 28 december 2010

Sammanfattande ledighet

Det är jobbigt att vara ledig. Ledig i många dagar alltså. Vad hittar man på? Hur får man dagarna att gå? Hahaha, jag bara skojar. Det är inte ett dugg jobbigt att vara ledig. Om något är jobbigt är det att man måste börja jobba snart. Bara tolv dagar kvar på ledigheten. Hur ska det gå? Man vänjer sig vid att vakna av sig själv. Av att ta dagen som den kommer. Att göra det man vill, när man vill. Det är vardagslyx det. Annan lyx är att sitta och lyssna på döttrarnas samtal. Samtal mellan yngsta dottern och tonårsdöttrarna. Man ler i smyg.

Jag har inte besökt någon form av mellandagsrea. Inte någon. Alls. Det måste jag göra. Armbåga mig fram och rycka halsdukar med superduperpris ur händerna på någon pensionärstant. Köpa något jag absolut inte behöver bara för att det är sååå bra pris. För att spara pengar liksom. Lägga på hög. Bli hejdlöst rik. På mellandagsrea. Det vore något det.

Det har kommit snö. Ganska mycket snö. Men det är fel sorts snö. Det är kallsnö. Det är fel sort det. Om man vill köra skoter. Det ska vara kompakt snö. Snö med botten i. Den här snön finns det ingen botten i. Man behöver inte ens skotta bort den. Det räcker med en lövblås. Ett pust så är snön borta. 
Ena tonårsdottern och jag var ut en sväng med skotern i går. Vi åkte mer under och mitt i än på snön. Tror inte någon såg oss utan bara ett stort vitt moln. Ett lågt flygande moln.

Missade en viktig bild i går. Bilden på han som numer personifierar julen. Grabben som senare hamnade på korset har liksom hamnat i skymundan.


Tomten!!

Han kom faktiskt till oss i år också. Snäll gubben den där tomten. Har alltid paket med till barnen. Samma fråga dyker upp varje år. Vem är det? Yngsta dottern har det som sport. Att gissa vem det är. Hon blir lika frustrerad varje år när hon inte kommer på vem det är. I fjol gick hon bet. Tokbet. Kom inte på vem det var. Alls. Någonsin. Hon gav faktiskt upp till slut. Hahaha. Men i år. I år klurade hon ut det. Hon har alltså blivit så pass stor nu. Så stor att tomten har spelat ut sin roll. Nästa år kanske vi bara delar ut klapparna. Utan tomteassistans. Kan man göra så? Helt kallt slopa tomten? Eller blir det böter och straff då? Kanske pengarna man sparar på mellandagsrean räcker till tomteböterna. Vem vet? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar