torsdag 14 juli 2011

Besök

Vi har haft besök. Av bror med två av sina tre barn. Yngsta dottern levde i ett dygn i någon sorts låtsasvärld. Där hon faktiskt hade en lillasyster. Som hon kånkade runt på. Som hon lekte med. Som hon bytte blöja på. Som hon skrattade ikapp med. Tanken var att hon skulle ha roligt tillsammans med brors äldsta son. Min tanke alltså. Men. Det blev inte riktigt så. Alls. Men brors äldsta son klagade inte. Han var nog bara nöjd att slippa lillasyrran en stund.


Hon har fått mina och brorsans lockar. Ja, alltså inte bokstavligen. Vi har våra kvar. Men hon är lockig i håret. Väldigt lockig. Som en docka.


En stund på studsmattan var allt vi fick. Tillsammans med lilla fröken. Resen av tiden tog yngsta dottern. Men å andra sidan fick jag och bror tid tillsammans. Tid att prata. Att bara vara.

Nu målas det på altan. Ena tonårsdottern tar sitt sommarjobb på fullaste allvar. Men vart ska jag vara? Där solen är står fullt med bord, stolar, grill och annat som kan vara bra att ha. Jodå. Bra att ha saker finns även där.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar